maandag 7 december 2009

Presentatie @ Erasmus Universiteit




Op 3 december 2009 liet Harold Smits 150 nieuwsgierige mensen van de New Knowledge Club ontdekken welke onderstromen in de samenleving de toekomst bepalen. Hij gebruikte daarbij de zeekaart van Jan van der Linden die grip geeft op golven in de economie, aangevuld met concrete voorbeelden van fundamentele vernieuwing in de: ouderenzorg, muziek, verzekeringen, mode, vervoer, bibliotheken, energie, kunst, koffie en media.

2 opmerkingen:

  1. Het was een boeiende en herkenbare avond. De verschillende stromingen zijn duidelijk zichtbaar om ons heen. De dag na de lezing hoorde ik het voorbeeld van de Gestalt-opleidingen. De oude manier van degelijk opleiden in 4 jaar tijd is niet meer gewenst. De nieuwe generatie studenten wil kortere modules en hun eigen pakket samenstellen. De 50+ leraren staan hier veelal niet achter. Zij willen degelijk opleiden. Dit geeft interne conflicten, mensen die weggaan, enz. In een aantal opleidingsinstituten heeft de ommekeer al plaatsgevonden. Een aantal zijn er nog mee bezig. De klant wenst dus maatwerk, maar krijgt dit niet vanzelfsprekend. Nu de stap nog dat mensen elkaar op andere basis op gaan leiden en de stap nemen naar het volgende eiland.

    Gerdie van den Bergh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer interessant om even door je slides te kijken. Na een avondje tv-kijken en de ene na de andere docu over overbevissing en uitputting van natuurlijke hulpbronnen, moet ik het nog wel even verwerken...
    Groet, Alfred

    BeantwoordenVerwijderen